Μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα κόμματα εξουσίας με πολύ χαμηλά ποσοστά, γεγονός που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στην μεταπολίτευση, θα περίμενε κάποιος να έχουμε μαζική ή έστω αισθητή μετακίνηση ψηφοφόρων προς τα Αριστερά και δη προς το ΚΚΕ, το οποίο εκφράζει ένα άλλο πολιτικό- κοινωνικό και οικονομικό σύστημα .
Εν τούτοις το ΚΚΕ κινείται στα συνηθισμένα ποσοστά του και ο (ΚΣ) - ΥΡΙΖΑ κάτω από το όριο του 3%, πράγμα που σημαίνει, ότι το εν δυνάμει εκλογικό σώμα και ο μοναδικός παράγοντας αλλαγής το μεν ΚΚΕ το θεωρεί γραφικό και ανάξιο εμπιστοσύνης ενώ τον (ΚΣ) ΥΡΙΖΑ το φτύνει.
Οι δημοσκοπήσεις λοιπόν δείχνουν ένα μόνο πράγμα:
ότι το εκλογικό σώμα δεν απορρίπτει το πολιτικό σύστημα δηλαδή την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και κατ΄ επέκταση το καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα ή τέλος πάντων αυτό που άλλοι συνηθίζουν να το λένε «Της Ελεύθερης Αγοράς».
Απορρίπτει τον ΣΥΡΙΖΑ διότι καταλαβαίνει ότι εκεί μέσα επικρατεί το χάος και το αλλοπρόσαλλο, αν και ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ένα καπιταλιστικό μοντέλο με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και ισχυρή κρατική παρέμβαση σε ορισμένους στρατηγικούς τομείς όπως ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες κλπ.
Απορρίπτει το κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό σύστημα που εκφράζεται μέσω του ΚΚΕ. Προφανώς έχουν στο μυαλό τους τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό για τους νεότερους και τα μετεμφυλιακά σύνδρομα για τους παλαιότερους.
Συνεπώς όταν ακούω διάφορους αναλυτές να λένε ότι υπάρχει κρίση του πολιτικού συστήματος και όχι των κομμάτων, μάλλον είτε μας δουλεύουν είτε δεν ξέρουν τι
τους γίνεται και έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Διότι το συμπέρασμα είναι ένα:
Ο Ελληνικός Λαός γουστάρει Καπιταλισμό αλλά δεν γουστάρει τα κόμματα που τον διαχειρίζονται και προσδοκά μήπως βγει κανένας αντίστοιχος Ερδογάν και δημιουργήσει νέο κόμμα. Δυστυχώς ή ευτυχώς πράγμα δύσκολο έως και αδύνατο.
Τελευταία το ΚΚΕ έβγαλε μια αφίσα όπου λέει μονολεκτικά δύο πράγματα:
Κοινωνικοποίηση των Μονοπωλίων και
Λαϊκή εξουσία.
Εκεί στον Περισσό μάλλον έχουν χάσει τα αυγά και τα καλάθια. Διότι κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων παραπέμπει ευθέως σε αταξικές κοινωνίες παραγωγής και διάθεσης των αγαθών, τα οποία προφανώς ανήκουν το σύνολο της συγκεκριμένης κοινωνίας που τα διαχειρίζεται με τρόπο που καμία σχέση δεν έχει με το σοσιαλιστικό στάδιο όπως αυτό αναπτύσσεται θεωρητικά και πρακτικά από τη μαρξιστική θεωρία κι όπως επιδιώκει πολιτικά το ΚΚΕ να το εγκαθιδρύσει.
Με τι έχει σχέση;
Me μια κοινωνία όπου πλέον η παραγωγή έχει επιτύχει τη δυνατότητα αφενός να καλύπτει ουσιαστικά και πλήρως τις ανάγκες σε υλικά και άλλα αγαθά ΟΛΩΝ των μελών της κι αφετέρου η κοινωνία είναι σε αυτό το βαθμό συνειδητοποιημένη ούτως ώστε να αυτοδιαχειρίζεται χωρίς την ύπαρξη διαφόρων κρατικών θεσμών είτε διακυβέρνησης είτε δομικής βίας και καταστολής, όπως αυτούς τους γνωρίζουμε.
Όσο για το σύνθημα Λαϊκή Εξουσία παραπέμπει ευθέως στο σταλινικό πρότυπο που εκπροσωπεί το κομματικό κατεστημένο του Περισσού και αντιφάσκει ευθέως με το πρώτο σύνθημα της κοινωνικοποίησης.
Για αυτό το λόγο άλλωστε ουδείς τους δίνει σημασία είτε όταν αποκλείουν τουρίστες στα λιμάνια είτε όταν κρεμούν πανό στην Ακρόπολη.
Ελλάς το μεγαλείο σου. Τώρα δεν υπάρχει ούτε Λοχίας να μας σώσει!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου