5 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΑΜ ΔΕ!

Ο Λαός είναι γεγονός ότι ψηφίζει σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 75 έως και 85% 2 κόμματα.
Και αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη δεν οφείλεται σε κάποια μαζοχιστική διάθεση των ψηφοφόρων αλλά σε έναν υποσυνείδητο φόβο για αποφυγή της λεγόμενης "ιταλικοποίησης" της πολιτικής ζωής. Φόβος που έχει καλλιεργηθεί από τα κόμματα εξουσίας.

Οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου χρόνου, (πριν την έκθεση της Θεσσαλονίκης), έδειχναν μία σαφή τάση απεγκλωβισμού του εκλογικού σώματος από τα 2 κόμματα εξουσίας και μια δυναμική που οδηγούσε εξαναγκαστικά σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

Το πως διαχειρίστηκαν τα "μικρότερα" κόμματα το μήνυμα του εκλογικού σώματος, είναι δικό τους θέμα. Η ουσία είναι ότι σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις", το εκλογικό σώμα πήρε στροφή 180 μοιρών και στρέφεται σαφέστατα προς της μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Αιτιολογήθηκε ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
Μπορεί!
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί που πήραν τη ζεστή πατάτα την πέταξαν και αυτό ο λαός μάλλον το κατάλαβε!

Πάμε στους άλλους λεβέντες!
Η Ν.Δ. νόμιζε ότι επειδή δόθηκε ένα σοβαρό μάθημα στην αλαζονεία του ΠΑΣΟΚ, ότι το εκλογικό σώμα μονίμως θα έδινε συγχωροχάρτι στις χοντράδες της!

Αφού αντιπαρήλθε με επιτυχία ή με ανοχή σοβαρά ζητήματα όπως οι υποκλοπές, τα τοξικά ομόλογα, το θέμα των Πακιστανών, τους Κουμπάρους και τις πυρκαγιές, νόμισαν ότι θα περάσουν την ακρίβεια της αγοράς και το αίσχος του Βατοπεδίου, ατσαλάκωτοι!

Σε τρεις μήνες τα κορόιδα ξύπνησαν και μάλλον θέλουν να εφαρμόσουν το σύστημα:

Έλα εσύ!
Φύγε Εσύ!

Είπαμε μαλάκες αλλά όχι και τόσο ώστε να ανεχόμαστε το Ρουσόπουλο και τους άλλους να το παίζουν οσίες παρθένες!
Όλα έχουν ένα όριο ξύπνιοι πολιτικοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: