16 Απριλίου 2010

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!!

Τί είναι πολιτική πράξη;

Το ερώτημα προκύπτει από την άποψη του φίλου μου Αέρα - Πατέρα!
Έχουν πολιτικά κίνητρα τα κοπρόσκυλα των Καλυβίων;
Προφανώς ναι, αν οι οποίες πράξεις των έχουν αφενός πολιτικούς στόχους κι αφετέρου οδηγούν όχι βέβαια στην ανατροπή του πολιτικοκοινονικοοικονομικού συστήματος, εν προκειμένω την ανατροπή του Καπιταλισμού, αλλά σε αλλαγές επί τω βέλτιστω των πολιτών, για να υπάρχει και η έξωθεν συμπάθεια.

Είναι φανερό ότι καμία πράξη των κοπρόσκυλων των Καλυβίων δεν οδήγησε σε καλυτέρευση αλλά τουναντίον στην αυστηροποίηση και ποινικοποίηση της κουκούλας, του κράνους και των φιμέ τζαμιών και όχι μόνο. Οι πάντες ήταν στόχος.

Προφανώς ούτε ο θάνατος ενός ρακοσυλλέκτη μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτική πράξη ούτε ο τραυματισμός κάποιου μπάτσου. Πόσο μάλλον η διασύνδεση με το κοινό έγκλημα ποια πολιτική σχέση μπορεί να έχει με την ιδεολογία του Αναρχισμού και την πάλη για τη δημιουργία της κοινωνίας της αυτοδιαχείρισης;

Τέλος, αν κάποιος θεωρεί ότι είμαστε πολιτικά σε επίπεδο Λατινικής Αμερικής μάλλον έχει σύγχυση στο μυαλό του και όχι πολιτική σκέψη.

Υ.Γ. 1 Σαφώς τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι αποδεικνύουν τη σωστότητα της άποψής μου αλλά αυτή είναι.
Υ.Γ.2 Τα κοπρόσκυλα των Καλυβίων ούτε τα βιβλία που υποτίθεται μελετούσαν, είχαν κατανοήσει. Τουλάχιστον θα έπρεπε να καταλάβουν ότι πληρώνουν τα κοινόχρηστα!

1 σχόλιο:

Αέρα Πατέρα είπε...

Φίλε κουπάκια, επιμένω για τα κίνητρα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνουν πολιτική παρέμβαση, άσχετα αν προκαλούν μόνο κακό και σύγχιση.