11 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!

Έβγαλαν ανακοίνωση οι ρασοφόροι - μεσίτες γης της Μονής Βατοπεδίου και δήλωσαν με περισσό θράσος ότι δέχονται ανοίκεια επίθεση και ότι τα πάντα ήταν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια!

Το αν ήταν νόμιμα, τον αν έγινε πραγματική εκτίμηση της αξίας αμφοτέρων των ακινήτων, το αν πράγματι ανήκαν όλα τα ακίνητα στο δημόσιο και αν πράγματι ανήκαν όλα τα ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου, θα το βρει η ανάκριση και ενδεχομένως κάποιοι να βρεθούν πίσω από τα σίδερα ανεξαρτήτου χρώματος και είδος των ρούχων που φορούν. Εμείς επί του θέματος είμαστε θεατές και κριτές και αν χρειαστεί θα πετάξουμε και κανένα αυγό.

Το θέμα είναι άλλο!

Αν δηλαδή ο ρόλος των μοναχών είναι να ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία με το Δημόσιο και εν συνεχεία να τα πωλούν σε ιδιώτες, όπως επί παραδείγματι έκαναν για τα κτίρια στο Ολυμπιακό Χωριό;

Αν ναι τότε είναι καιρός να τελειώσει το αυτοδιοίκητο της Χερσονήσου Άθω και να αρχίσει κανονικά η φορολογία περιουσίας και των μοναχών. Να γίνει πλήρης έλεγχος των ακινήτων και να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος περί των αρχαιοτήτων.

Τελεία και παύλα!
Διότι το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια!
Να πουλήσει ο κύπριος την δική του περιουσία και όχι του ελληνικού λαού!

Καιρός να φορέσουν κάποιοι τις ριγέ στολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: