21 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

Οι κομπλεξάρες κάτοικοι της πόλεως της Θεσσαλονίκης, γνωστή και με τα ονόματα "Συμπρωτεύουσα" και "Νύμφη του Θερμαϊκού", από τον Πανίκα (τελευταίως έχει πάρει και το προσωνύμιο "κότα"), μέχρι τον τελευταίο Μπαοκτζή των Λαδάδικων, διαμαρτύρονται γενικώς και ειδικώς περί του κράτους των Αθηνών.

Μπορεί να έχουν και δίκιο, όχι βέβαια περισσότερο από τους Λακκασουλιώτες, (μόνο που εμείς δεν είμαστε κομπλεξάρες απλά έχουμε περηφάνεια), διότι ως γνωστόν ένας Βορειοελλαδίτης πρωθυπουργός έκανε την Αθήνα υδροκέφαλη και οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν διότι και η Θεσσαλονίκη είναι αντίστοιχα η υδροκέφαλη της Βορείου Ελλάδος.

Τέλος πάντων να μπω στο θέμα μου. Η Θεσσαλονίκη λοιπόν και ιστορικά αλλά και στην τελευταία πενταετία κρατάει σταθερά τον τίτλο του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ.

Κράτος η Αθήνα;
Παρακράτος η Θεσσαλονίκη!

Απλά σας θυμίζω:

Υπόθεση Πολκ! Έδρασαν οι μυστικές υπηρεσίες!

Υπόθεση Λαμπράκη! Έδρασε το παρακράτος με τους Κοτζαμάνηδες!

Υπόθεση Κουμπάρων! Έδρασαν τα φυντάνια της Νέας Δημοκρατίας κουμπάροι και φίλοι της γνωστής Κότας - Ζορό!

Υπόθεση Βατοπέδι! Έδρασαν οι διάφοροι δικηγόροι, κατασκευαστές, επιχειρηματίες της νύχτας, πρώην χορεύτριες και γενικώς φιλαράκια της Κότας.


Δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερα σχόλια!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κούπς, την καλημέρα μου και την ανησυχία μου για τα όσα γράφεις! Τα οποία αν και ζω ο βορειοελλαδίτης στη Θεσσαλονίκη, τα συμμερίζομαι απόλυτα!

Κι εγώ ως γαύρος, με κίνδυνο της ζωής μου κυκλοφορώ ανάμεσα σε αιμοσταγείς Μπαοκτζήδες και προσπαθώ να κρατήσω όρθιο το λάβαρο του δαφνοστεφανωμένου νέου για να μη χαθεί η παράδοση που θέλει όλη τη Θύρα 6 να είναι φίσκα σε Ολυμπιακούς! :D

Κοίτα Ομοϊδεάτη, όσον αφορά το έθνος μας, γνωρίζεις ότι είναι γέννημα θρέμμα του άναρχου Χάους, τα έχουμε πει πολλές φορές. Μια ζωή η Ελλάδα μες τη γκρίνια είναι με τους Ευρωπαίους, προβάλλοντας από αρχή της εισόδου της στην ΕΟΚ τα καραδίκαια αιτήματά της και προσπαθώντας να υπερασπιστεί τα επίσης καραδίκαια δικαιώματά της, αυτά και μόνο αυτά. Υποχρεώσεις όμως ουδέποτε είχαμε και έχουμε ως Έλληνες.

Το ίδιο συμβαίνει κι αν ζουμάρουμε στον εδώ μικρόκοσμο. Η γκρίνια της Θεσσαλονίκης απέναντι στο υδροκέφαλο αθηναϊκό κράτος, μιας θεσσαλονίκης με δικαιώματα και απαιτήσεις αλλά όχι υποχρεώσεις. Όπως και νάχει κατάφερε η λεγάμενη να λάβει προ πολλού έναν τίτλο που παγκοσμίως δεν υφίσταται άλλος:

Αυτού της συμπρωτεύουσας.

Δυστυχώς ετούτος εδώ ο περίεργως μπαοκτζήδικος λαός τρέφεται με μεγάλες ιδέες που ακούν στο "Να γίνουμε Αθήνα στη θέση της Αθήνας". Και πώς γίνεται, πάντα όλοι οι Ζορρό της πολιτικής εδώ πάνω να εμφανίζονται κι από εδώ να εξακοντίζουν τα βέλη τους. Είναι το κλίμα, είναι η παράδοση, είναι το ΙQ ραδικιού, δε γνωρίζω...

Ξεχνούν οι έρμοι εδώ πάνω όταν ρίχνουν τα μπινελίκια τους ότι η μισή Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται ως βέρα Αθηναία.

Η λύση είναι μία... Το Πασαλιμάνι, γεμάτο κούπες είναι, κάθε Γαύρος σαν τον Τζήζας περπατάει πάνω στα νερά εξαιτίας τους... Πρέπει να δοθεί μία κούπα στους Μπαοκτζήδες.

Δε βλέπω άλλη λύση

Πάντως κόμπλεξ είναι σίγουρα.

Koupakia είπε...

Ομοϊδεάτη!
Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σου!
Και ελπίζω κάποτε να καταλάβουν ότι το πρόβλημα δεν είναι το υδροκέφαλο κράτος αλλά η πολιτική που το δημιούργησε και δεν κάνει κάτι να το αποδομήσει και φυσικά με άναρθρε κραυγές τίποτε δεν γίνεται!

Υ.Γ. Ποτέ δεν κατάλαβα ότι δεν βρίσκεται ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας να αναλάβει τον ΜΠΑΟΚ. Προφανώς κα΄τι θα ξέρουν περισσότερα από μένα!