21 Φεβρουαρίου 2009

Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ: "ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ"!

Πολύ συχνά διάφοροι τύποι μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς, εννοώντας πάντα, το σεβασμό στο πρόσωπο που υπηρετεί το θεσμό!

Με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που έγιναν στην Πάτρα από χριστιανική οργάνωση για να μην παρελάσει άρμα με τη μορφή του γνωστού και μη εξαιρετέου καλόγερου Εφραίμ και την άκρως φασιστική άποψη του προέδρου της χριστιανικής οργάνωσης: ότι στη μορφή του Εφραίμ, προσβάλλεται ο μοναχισμός, η Χερσόνησος του Άθω, η εκκλησία και κατ΄ επέκταση ο χριστιανισμός.

Το ίδιο φυσικά ισχυρίζονται, οι διάφοροι "θεματοφύλακες", ότι ισχύει: όταν σατιρίζεται ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, (και παλαιότερα ο βασιλέας), ο Αρχιεπίσκοπος, ο πρόεδρος της Βουλής μέχρι και ο προϊστάμενος κάποιας υπηρεσίας ενός υπουργείου ή μιας ΔΕΚΟ.
Το έχουμε ζήσει και είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω την άποψή μου ως προς αυτό.

Προσωπικά λοιπόν θεωρώ, ότι πρόκειται για μια τεράστια νομική μπούρδα η δίωξη κάποιου ή κάποιων με την κατηγορία της προσβολής κάποιου από τους λεγόμενους θεσμούς.

Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα:

1. Υπήρχε στη Χώρα Βασιλευομένη Δημοκρατία. Όμως δεν επόπτευε τη τήρηση του Συντάγματος ο κατά το Σύνταγμα ανεύθυνος Ανώτατος Άρχοντας αλλά η μάνα του η Φρειδερίκη. Ο θεσμός της Βασιλευομένης Δημοκρατίας πήγαινε περίπατο. Ήθελαν να επιβάλλουν τους δικούς τους υπουργούς και όχι αυτούς που ήθελε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός με 53% παρακαλώ. Πως είναι δυνατόν να οδηγηθεί κάποιος στο δικαστήριο για εξύβριση του θεσμού αν πει π.χ. "Κοκό, πάρτ τη μάνα σου και μπρος"; ή αποκαλέσει την Φρειδερίκη κωλογερμανίδα ή τον Κοκό κωλόπαιδο της Φρειδερίκης; Μήπως αυτοί σεβάστηκαν το θεσμό και θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να σέβεται τους σφετεριστές του θεσμού;

2. Άπαντες γνωρίζουμε: ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι κατ΄όνομα πρωθυπουργός. 5 χρόνια κυβερνούσε ο α.α. Ρουσόπουλος και τώρα λένε το κονκλάβιο: Σουφλιά, Πάκια και λοιπών. Είναι δυνατόν να οδηγηθεί κάποιος στο δικαστήριο διότι αποκαλεί τον ραφήνα: Ανίκανο, τεμπέλη, παίκτη του πλέι στέισον κλπ κλπ; Σεβάσου πρώτα εσύ κύριε το θεσμό του πρωθυπουργού για να υπάρχει απαίτηση από τους υπολοίπους να σε σεβαστούν. Όταν όμως τον γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια, εμείς θα σε χλευάζουμε όσο υπάρχει η δυνατότητα. Τελεία και παύλα. Και αισθάνομαι πικρία που δεν έχω την ευκαιρία να σου ρίξω μερικά γιαούρτια ΜΕΒΓΑΛ. Και είναι φανερό γιατί ΜΕΒΓΑΛ.

3. Είναι δυνατόν να προσβάλλεται ο κάθε υποτιθέμενος χριστιανός όταν σατιρίζονται καλόγεροι και παπάδες θεομπαίχτες, παιδεραστές, κλέφτες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο;

Έλεος υποκριτές!

Δεν υπάρχουν άγιοι θεσμοί!
Φανταστείτε να αποκαλέσετε τον Γεωργιάδη ή τον Βελόπουλο τηλεβιβλιοπώλες του κώλου και να βγει κάποιος εισαγγελέας και να σας στείλει αυτόφωρο για προσβολή της Βουλής των Ελλήνων;

Εν κατακλείδι!

Υπάρχουν άνθρωποι που υπηρετούν τους θεσμούς. Και αν παρεκτρέπονται αξίζουν το χλευασμό, τη σάτιρα και το γιαούρτωμα σε τελευταία ανάλυση, άλλωστε ο θεσμός δεν έχει αισθήσεις.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κουπάκια. Εξαιρετικό το σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

παλαιότερα όταν ήθελες να δείρεις κάποιο χωροφύλακα που σε έθιξε προσωπικά τού ζητούσες να βγάλει το πηλίκιο που έιχε πάνω βασιλόσημα και ξερωγώ έτερα θεσμικά σύμβολα τα οποία υπερκάλυπταν την αναιμική του ατομικότητα και τού προσέδιδαν θεσμικήν τινά αύρα ασυλίας!

δι' αυτόν τον λόγον πολλοί εξ αυτών δειλοί όντες τράβαγαν το πηλίκιον ως τ' αυτιά!

γενικώς πίσω από θεσμούς θα βρεις ανθρωπάκια, μαριονέτες, αχυράνθρωπους, ζόμπι, και λοιπά είδη που δραπέτευσαν τού νεκροτομείου...

Koupakia είπε...

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα κάποιοι αστυνομικοί επικαλούνται και τη λεγόμενη "παράνομη" πράξη - γίνει δεν γίνει-: " αντίσταση κατά της αρχής" για να δικαιολογήσουν την συνήθως παράνομη δράση τους!