14 Αυγούστου 2008

Η κεντρομόλος δύναμη ως συνιστώσα της εκάστοτε Στρούγγας.

Σήμερα το πρωί συζητούσα με μία συνεπιβάτισσά μου για το θέμα της πίστης. Δύο πράγματα μου δημιούργησαν εντύπωση και με προβλημάτισαν:

1. Η άποψή της ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη της πίστης στο θεό. και

2. Η άποψή της ότι υπάρχει μετά το θάνατο ζωή!

Ο προβληματισμός μου δεν αφορά αυτές καθεαυτές τις δοξασίες που εξέφρασε η συνεπιβάτισσα αλλά το πως αυτές συνδέονται κυρίως με τις στρούγκες των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων αλλά και γενικεύοντας το ζήτημα με τις στρούγκες των κομμάτων, των διαφόρων λεσχών και ό,τι έχει να κάνει με τη "στρουγκοποίηση" του ανθρώπου. Διότι φαίνεται, ότι τις παραπάνω δοξασίες ανεξαρτήτως τρόπου εμφύσησης στον καθημερινό άνθρωπο, μια χαρά τις εκμεταλλεύονται τα διάφορα ιερατεία για να τον εγκλωβίσουν, πουλώντας του είτε μελλοντικά φούμαρα είτε παρηγορία κατά τους ορθόδοξους ιερείς. Οι άλλες στρούγκες προφανώς δεν προσφέρουν παραδείσους μετά θάνατον αλλά ρουσφετάκια έως ρουσφετάρες εν ζωή!

Κατέληξα δε στο συμπέρασμα ότι η κεντρομόλος δύναμη της στρούγκας είναι αντιστρόφως ανάλογη της ποσότητάς της. Όσο μεγαλύτερη είναι η στρούγκα τόσο μικρότερη είναι η κεντρομόλος δύναμη και επομένως ο κάτοικος της στρούγκας εύκολα μπορεί να διαφύγει. Αντίθετα όσο μικρότερη είναι η στρούγκα τόσο δυνατότερη είναι η κεντρομόλος δύναμη και με μεγάλη δυσκολία το στρουγκοποιημένο άτομο μπορεί να διαφύγει.

Συνεπώς!
Αν στοχεύετε να ενταχθείτε σε κάποια στρούγκα, προτιμήστε μεγάλη για να μπορέσετε να ξεφύγετε αλλά προσοχή να μην εγκλειστείτε σε κάποια μικρότερη!

Άντε και μια αφιέρωση!

www.greektube.org/content/view/15776/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια: