12 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!

Είπε αυτά που είπε ο παπανδρέου στη ΔΕΘ και όπως είναι φυσικόε ίχαμε και τις ανάλογες αντιδράσεις από τα 3 μικρότερα κόμματα.

Λέει το ΚΚΕ ότι: "ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για χιλιοστή φορά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο να επιτεθεί στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού, ότι βαδίζει στο γνώριμο δρόμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας χέρι - χέρι με τη ΝΔ"

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα επιτεθεί στο εισόδημα παραπάνω από αυτό που έχει κάνει η Ν.Δ., αλλά ότι και το ΠΑΣΟΚ θα διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα είναι γεγονός. Και δεν νομίζω ποτέ να είχε διαφορετική πρόταση. Το να κατηγοράμε ένα αστικό κόμμα ότι είναι διαχειριστής του υφιστάμενου οικονομικοπολιτικού συστήματος, είναι άνευ σημασίας τουλάχιστον σήμερα. Στο μέλλον ίσως θα αποκτήσει τη σημασία του. Πιθανόν το ΚΚΕ θα έχει κάποια στοιχεία που να δείχνουν διαρροές ψηφοφόρων του προς το ΠΑΣΟΚ κι απευθύνεται σε αυτούς λέγοντάς τους ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα. Διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω το σκεπτικό της ανακοίνωσης σε αυτό το σημείο. Επίσης αυτό θα μπορούσε να το εκφράσει με μεγαλύτερη σαφήνεια και να αποφύγει την αρχειομαρξιστική ορολογία.

Σε άλλη στροφή της ανακοίνωσης γράφει: «Οι δρόμοι ανάπτυξης είναι δύο. Ο ένας εκφράζεται κυρίως από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είναι ο δρόμος που φέρνει τις οικονομικές κρίσεις. Ο άλλος δρόμος εκφράζεται από το ΚΚΕ και συμπυκνώνεται στο σύνθημα 'Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία"».

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο εμπνευστής του συνθήματος "Συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία", αλλά τέτοιο μπουρδολόγημα από κόμμα που ισχυρίζεται ότι είναι Μαρξιστικό - Λενιστικό, δεν μου έχει ξανατύχει να διαβάσω σε ντοκουμέντα. Διότι λαϊκή εξουσία με το 7,5%, τι στο καλό λαϊκή εξουσία είναι και ταυτοχρόνως να πετύχεις με το ίδιο ποσοστό και τη λαϊκή οικονομία σε βαθμό μάλιστα που δεν θα υποφέρουν οι λαϊκές μάζες, θα αποκτήσουν δικαιώματα που στερούνται αλλά και επιπρόσθετα θα ευημερούν.

Πλάκα έχετε. Αλλά με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις, όπου μετατίθεται ο παράδεισος της εργατικής τάξης στο απώτερο μέλλον, δικαιώνονται αυτοί που τράβηξαν το μοναχικό δρόμο μακρυά από νομενκλατούρες και στείρα ιδεολογήματα.

Υ.Γ. Πάντως καλό θα ήταν το ΚΚΕ να πληρώσει τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του με αυτά που απαιτεί να πληρώνουν άλλοι, μήπως τουλάχιστον αυτοί οι εργαζόμενοι έπαιρναν μια μυρουδιά από την λαϊκή οικονομία που ευαγγελίζεται το ΚΚΕ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οπως βλεπεις το κκε παιζει τον καπιταλισμο στα δαχτυλα!!!!