4 Ιουλίου 2009

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΌ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Επιτέλους να και σε κάτι βοηθάει η ελληνική γραφειοκρατία!

Εκκρεμούν αιτήσεις για επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ σε αιολικά πάρκα!

Μακροχρόνια καθυστέρηση της ΡΑΕ στην επιλογή και αδειοδότηση, λόγω γραφειοκρατίας!

Ευτυχώς που εκτός της γραφειοκρατίας, αντιστέκονται και οι κάτοικοι στα περιβαλλοντικά εκτρώματα!

Υ.Γ. Βλέπω και κάτι διαφημίσεις από τα λαμόγια της Γκρίν πις και γελάω με τη ψυχή μου για την υποκρισία τους!

2 σχόλια:

Η ελιά είπε...

για ποιο λογο εισαι τοσο κατα των αιολικων παρκων(εκτος οτι πραγματι ειναι εκτρωματα)υπαρχει κατι αλλο που δε το ξερω απο πισω??

Koupakia είπε...

Κατά πρώτο η προώθηση των αιολικών πάρκων είναι προς το συμφέρον της γερμανικής βιομηχανίας που είναι ο κύριος κατασκευαστής και προμηθευτής ανεμογεννήτριων!
Όπως επίσης και στην κατασκευή και προμήθεια πάνελ για τα φωτοβολταϊκά τόξα! Για αυτό άλλωστε τα προωθεί η Ε.Ε.!

Κατά δεύτερο άλλο ανεμογεννήτριες στην πεδιάδα και άλλο στις κορυφογραμμές! Εκτός και αν η υποβάθμιση των ελληνικών κορυφογραμμών από την εγκατάσταση γιγάντιων πυλώνων σε συνδυασμό με τα παράπλευρα έργα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός αιολικού πάρκου,δεν αποτελούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος αλλά αξιοθέατο για τους τουρίστες και τους γηγενείς!

Κατά τρίτο γιατί δεν δίνουν κίνητρα στις μεμονωμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εργοστάσια και άλλες ενεργοβόρες εγκαταστάσεις να φτιάξουν μόνοι τους και εντός του χώρου τους αιολικά πάρκα να καλύπτουν τις ανάγκες τους, έξω και πέρα από τη ΔΕΗ;

Και τέταρτο ποιο το όφελος του τελικού πελάτη, δηλαδή του Έλληνα καταναλωτή της ΔΕΗ, στην οποία πωλούν το ρεύμα που παράγουν;

Έγκλημα επίσης αποτελούν και οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών τόξων, οι οποίες απαιτούν για να αποδώσουν, χιλιάδες στρέμματα γης. Και μη νομίζετε ότι εκεί δεν υπάρχουν απόβλητα!

Καιμη ξεχνάς την ιστορία με τα βιοκαύσιμα! Άλλη πονεμένη ιστορία, που οι πάνσοφοι υποστηρικτές των λεγόμενων ήπιων μορφών ενέργειας, το κατάλαβαν το λάθος τους εκ των υστέρων.

Προσωπικά είμαι αναφανδόν υπέρ της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, στην ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση της έρευνας για την δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ενέργειας μέσω της σύντηξης!