13 Ιουλίου 2009

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!

Γράφουν τα ΝΕΑ:

ΝΕΑ υποχώρηση σημείωσαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου που διαμορφώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα 59,89 δολάρια το βαρέλι μετά το ράλι που είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας στα 73 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι τιμές της αμόλυβδης στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι «φωτιά», καθώς κατά μέσο όρο σε όλη τη χώρα παραμένουν πάνω από το ευρώ το λίτρο (στα 1,044 ευρώ) και κατά περίπτωσηκυρίως στα νησιά και σε άλλες τουριστικές περιοχές - «τρέχουν» ακόμη και με 1,30 ευρώ το λίτρο!


Καλά αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν διάβασαν την ολοσέλιδη καταχώρηση στις εφημερίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης, που εξηγούνται με το νι και το σίγμα και με διαγράμματα παρακαλώ τόσο οι διεθνείς όσο και οι ελληνικές τιμές της βενζίνης, που είναι μικρότερες από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση;

Αχρείοι δημοσιογράφοι!

Υ.Γ. Βέβαια η σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε να γίνεται όχι με την τιμή της βενζίνης αλλά με αυτή του πετελαίου κίνησης αφού η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων είναι πετρελαιοκίνητα και το πετρέλαιο είναι όχι μόνο φθηνότερο από τη βενζίνη αλλά και οικονομικότερο ως καύσιμο γενικά.

Βρε νούμερο Ευριπίδη!
Με ποιους νομίζεις ότι έχεις να κάνεις;
Με τους μουσουλμάνους της Ξυλαγανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια: