14 Οκτωβρίου 2009

ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ 7 ΑΥΓΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Την εποχή του ψυχρού πολέμου το σουηδικονορβηγικό κονκλάβιο της απονομής των βραβείων Νόμπελ, "έπαιζε" με το Νόμπελ λογοτεχνίας, το οποίο κατά διαστήματα απένειμε σε δήθεν αντιστασιακούς λογοτέχνες των πρώην χωρών του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε και μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, έχουμε γίνει μάρτυρες αλλοπρόσαλλης απονομής του Νόμπελ ειρήνης και μάλιστα σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν προώθησαν την ειρήνη αντίθετα υπήρξαν πρωτεργάτες σοβαρών πολεμικών επιχειρήσεων είτε ως σύμβουλοι είτε ως ηγέτες.

Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής αποτελεί η φετινή γελοία απονομή του Νόμπελ ειρήνης στον αφροαμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα. Η αιτιολογία ήταν για τις προσπάθειες ειρήνης ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Με δύο ανοικτά πολεμικά μέτωπα και μάλιστα τη στιγμή που στέλνει κρυφά άλλους 13000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, το σουηδικονορβηγικό κωλοχανείο του απονέμει το Νόμπελ ειρήνης. Και αυτός ο γελοίος το αποδέχεται!

Καημένε Άλφρεντ, που κατάντησαν τα βραβεία σου.

1 σχόλιο:

εργδημεργ είπε...

Νά 'ταν μόνο αυτο... Η διαθήκη του Νομπέλ ορίζει ότι το βραβείο θα δίνεται σε νέους εφευρέτες, των οποίων οι εφευρέσεις θα έχουν άμεση ειρηνικη πρακτικη εφαρμογη.

Το βραβείο έκτοτε δίδεται σε όλες τις γερουσίες, για ...υποατομικα σωματίδια! (Η πρακτικη εφαρμογη των οποίων συνοψίζεται στη φράση: "- Χέσε ψηλα κι αγνάντευε!".)